Yoga Matı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yoga Matı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Yoga, yoğun hayat stresinden uzaklaşmak, biraz nefes almak, doğayla aramızdaki bağı daha da güçlendirmek için tercih edilen hem bedensel hem de ruhsal olarak rahatlama sağlayan bir aktivitedir. 

Yoga deneyiminde bulunurken yoga ekipmanlarının kullanılması deneyimi daha verimli ve konforlu hale getirecektir. Zorlu yoga pozlarında sakatlık yaşama ihtimalini minimalize etmenin yanı sıra yogadan da uzaklaşmamanız için yoga ekipmanlarından destek almanız önemlidir.

 Yoga ekipmanlarının arasında en önemli ve dikkatli seçim yapılması gereken ekipman yoga matıdır. Çoğunlukla benzer görünümüne sahip olan yoga matları ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Yoga matı seçiminde dikkat etmeniz gereken faktörleri sizler için derledik.

Doğru Yoga Matı Kalınlığı Nasıl Olmalıdır? 

Kaydırmaz yoga matınızın kalınlığı yoga deneyiminizi etkiler. Özellikle dizlerinize ve dirseklerinize ağırlığınızı vererek yapılan yoga pozlarında ince matlar, bu bölgelere zarar vererek sakatlanmalara sebep olabilir. Standart kaydırmaz yoga matının kalınlığı, 3,5 – 5 mm kalınlığında olmalıdır. Kalınlığı 3,5 mm’den fazla olan yoga matları yoga deneyiminizde konfor sağlar. Çok ince olan matlar dizlerini ve dirseklerinize ağırlığınızı fazla verdiğiniz yoga pozlarında aşınmalara ve morarmalara yol açabilir. Ayrıca yoga deneyiminiz esnasında elleriniz terlediğinde yerdeki soğuğu çekerek üşütmenize neden olabilir. 

Doğru Yoga Matı Boyutları Nasıl Olmalıdır? 

Yoga matının ortalama uzunluğu 183-185cm’dir. En konforlu yoga deneyimi için matınızın boyu kendi boyunuzdan birkaç cm daha uzun olması idealdir. Yoga matının genişliği genellikle 60 cm’dir. Yoga matının uzunluğunu kendinize göre ayarlayabileceğiniz gibi genişliği de kendinize göre seçebilirsiniz. 

Doğru Yoga Matı Hangi Malzemeden Yapılmalıdır?

Yoga esnasında rahatlığınız çok önemlidir. Yoga matında tercih ettiğiniz matların materyallerinin geri dönüştürülmüş ürünlerinden elde edilmesi, doğa için önemlidir. Yoga matı satın alacağınız zaman satılan matların pek çoğu PVC’den elde edilmektedir. Kaymaz, kauçuk matlar nemi emme özelliğine sahiptir. Bu yüzden yoga esnasında elleri ya da ayakları terleyenler için ideal yoga matı seçimidir. Kaymaz kauçuk matların en önemli özelliklerinden biri ağır olmasıdır. Oldukça ağır olan bu mantar, yoga deneyiminiz esnasında ellerinizin ya da ayaklarınızın terlemesi durumunda yoga pozisyonunuzun bozulmasına engel olur. Kaydırmaz matlar uyguladığınız yoga stilini yakından ilgilendirir. Vinyasa yoga ya da Ashtanga yoga deneyiminde bulunucaksanız, mat seçiminde kaydırmaz özelliğine öncelik vermeniz gerekmektedir. 

 Nui Yoga yoga matları ile yoga deneyiminizi daha güvenli ve verimli hale getirmektedir. Kaydırmaz yoga matı satın almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

Blog

RSS

Etiketler

Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Yoga, hem bedensel hem de zihinsel rahatlama sağlayan aktivitelerin başında gelmektedir. Rahatlayabileceğiniz, dinginleşebileceğiniz, kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve kendinizi keşfedebileceğiniz yoga deneyimi için doğru ekipmanlar...

Daha fazla oku
Yogada Sonbahar Detoksu Nedir?

Yogada Sonbahar Detoksu Nedir?

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

‘’Değişim korkmamız gereken bir şey değil. Aksine, hoş karşılamamız gereken bir şey. Değişim olmadan, bu dünyadaki hiçbir şey asla büyümeyecek ya da çiçek açmayacak ve...

Daha fazla oku