Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Yoga, hem bedensel hem de zihinsel rahatlama sağlayan aktivitelerin başında gelmektedir. Rahatlayabileceğiniz, dinginleşebileceğiniz, kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve kendinizi keşfedebileceğiniz yoga deneyimi için doğru ekipmanlar tercih etmek verimli bir yoga deneyimi için önemlidir. Sakatlık ve yaralanma riskini minimalize eden ve yoga pozlarını daha rahat yapmanızı sağlayan yoga ekipmanları; daha güvenli, daha verimli ve konforlu yoga pratiği yapmanızı yardımcı olur. 

Yoga deneyiminiz için kullanabileceğiniz yoga ekipmanlarından biri olan yoga kum torbaları, denge sağlamak, doğru pozisyonda hareketi yapabilmek için tercih edebileceğiniz yoga malzemeleri arasında yer almaktadır.

Yoga Kum Torbası Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler

Çıkarılabilir Kılıfı Olan Yoga Kum Torbaları Tercih Edin!

Kılıfları çıkarılabilen kum torbaları tercih etmek hijyen açısından oldukça önemlidir. Vücut ile bazen direkt olarak bazen dolaylı yoldan temas halinde olan kum torbalarının belli aralıklarda yıkanarak temizlenmesi; yoga kum torbasının, yoga deneyiminde vücutta oluşan terden ya da torbanın konulduğu yerden bulaşabilecek tozlardan arındırılmasını sağlayabilirsiniz.

Doğru Ağırlıkta Kum Torbası Tercih Edin!

Yoga kum torbalarının farklı ağırlıklara sahip çeşitleri bulunmakta. Sizin yapmanız gereken şey ise sizin için doğru ağırlıkta kum torbası tercih etmek. Her yoga severin vücut direnci ve gücü aynı olmayacağı için, olması gerekenden daha ağır kum torbasının seçilmesi yaralanma ve sakatlıklara yol açabilir.

Toz Tutmayan Kumaşlardan Üretilmiş Yoga Kum Torbası Tercih Edin!

Vücudunla direkt ya da dolaylı temas halinde olan yoga kum torbası seçimi yaparken, toz tutmayan kumaşlardan üretilmiş yoga kum torbası tercih etmelisiniz. Toz tutan kumaşlardan üretilmiş yoga kum torbası modelleri, hijyenik olmayacağı için sağlığınız için risk oluşturabilir.

Neden Yoga Kum Torbası Kullanmalısınız?

  • Vücut direncinizi arttırmak için,
  • Yoga pozisyonlarında destek olarak,
  • Vücudunuzun yere sabitlenmesi gereken yoga hareketlerinde vücudunuzu sabitlemek için,
  • Supta badhakonasana pozisyonunda bacakların iki yana açılmasında kaslara yardımcı olmak için,
  • Yoga deneyiminizde denge sağlamak ve dengenizi korumak için yoga kum torbası kullanabilirsiniz.

Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

  • Supta Badha Konasana Pozu

Yoga kum torbasını kullanabileceğiniz yoga pozlarından ilki bağlı açı uzanma duruşu olarak da bilinen supta badha konasana pozudur. Bu pozisyonda yoga kum torbasını bacaklarınızı iki yana açarken kaslarınıza yardımcı olmak için kullanabilirsiniz.

  • Vrksasana Pozu

Ağaç pozu olarak da adlandırılan yoga pozlarından bir diğeri de Vrksasana pozudur. Bu pozda ellerinin arasında tutarak dengenizi arttırmak ve korumak için kullanabilirsiniz.

  • Shavasana Pozu

Ceset pozu olarak da bilinen shavasana pozunda yoga kum torbasını bacaklarınızın altına yerleştirerek, gevşeme deneyiminizi daha etkili hale getirebilirsiniz.

  • Padmasana 

Lotus pozu yani padmasana pozu da yoga kum torbası kullanabileceğiniz yoga pozisyonlarında biri. Bu pozisyonda bacaklarınızı iki yana açarken, iki bacağınıza kum torbası koyarak kaslarınızın açılmasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Balasana Pozu

Balsana yani çocuk pozunda, omurganızın sakral bölgesine çok ağır olmayan bir kum torbası yerleştirerek bu pozu daha rahat bir şekilde uygulayabilir ve daha fazla rahatlama hissedebilirsiniz.

  • Jathara Parivartanasana Pozu

Jathara Parivartanasana pozu yanı döner karın pozisyonunda, omuz eklemine kum torbası yerleştirmek, omuzunuzun daha iyi açılması, pozu daha doğru uygulamanızı ve  kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.

← Daha eski yazı

Blog

RSS

Etiketler

Yogada Sonbahar Detoksu Nedir?

Yogada Sonbahar Detoksu Nedir?

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

‘’Değişim korkmamız gereken bir şey değil. Aksine, hoş karşılamamız gereken bir şey. Değişim olmadan, bu dünyadaki hiçbir şey asla büyümeyecek ya da çiçek açmayacak ve...

Daha fazla oku
Yoga Kemeri İle Yapılabilecek Esneme Hareketleri

Yoga Kemeri İle Yapılabilecek Esneme Hareketleri

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Yogadaki bazı pozisyonlarda ellerimize ya da ayaklarımıza uzanmak, daha fazla esnemeye çalışmak ve uygulanan pozisyonun, vücudun doğru bölgesine etki etmesini sağlamak bir hayli zordur. Kişinin...

Daha fazla oku