Kundalini Yoga Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kundalini Yoga Nedir? Faydaları Nelerdir?

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Derin bir rahatlama arzuluyorsanız kundalini yoga ihtiyacınız olan farkındalığı ve huzura erişmenize yardım edebilir.  Yoga türlerinden biri olan “Kundalini Yoga” saf yaşamsal enerjidir. Kundalini farkındalık anlamına gelerek omurganın en alt kısmında yer alan üçgen sakrum kemiğinin altında yer alır. Uyarıcılar omurganızın dibinde oturur, uyur ve uyanmaz. Omurganızda boyunca çakralardan yukarı hareket eden ve bu enerjiyi canlandırarak ortaya çıkarmak için uygulanan bir yoga biçimidir. 

Kundalini Yoga Nedir? 

Kundalini yoga içeriğinde nefes egzersizleri ve tekrarlayan pozların yer aldığı yoga şeklidir. Kundalini yogada meditasyon, ilahi, şarkı söyleme yoluyla desteklenerek daha fazla öz farkındalık ve sizi sessizliğe teşvik ederek pratiğinizi geliştirir. 

Kundali yoganın amacı, omurganızda bulunan kundali enerjisini uyandırarak farkındalığınızın artmasına ve iç dünyanıza dönmenize yardımcı olur. Omurganın tabanında ve  etrafında olan enerji iki noktadan hareket ederek yedi çakra noktasında kesişir. Kundali yoganın pozları ritmik, sabit hareketli enerji akışını başlatarak çakralardaki dengesizlikleri düzeltir. Enerji hareket etmeye başladığı anda yoga pratiğiniz daha bilinçli hale gelir, gerçeklikle daha fazla bütünleşir ve daha yüksek bilinç durumu oluşturur. 

Kundali Yoganın Faydaları

  • Esnek bir omurga sağlığı sağlar
  • Stresi azaltarak, sakinleştirir
  • Duygusal dengeyi sağlar
  • Kişisel değişimi ve dönüşümü destekler
  • Farkındalık duygusunun canlanması yardımcı olur. 
  • Enerji seviyesini yükseltir.
  • Fiziksel bedenin güçlenmesine yardımcı olur. 

Kundalini Yoga Pozları 

  • Lotus ( Padmasana) 
  • Yoga derslerinde genellikle başlangıç pozu olarak kullanılır.  Lotus hareketini yapmak için, ayaklar dışa dönük ve tavana bakacak şekilde matın üzerine bağdaş kurarak oturulur. Sol ayağınızı sağ uyluğunuzun üstüne, ardından sağ ayağınızı sol uyluğunuzun üstüne yerleştirin. Sırtınızı düz tutarak, meditasyon yaparken sabit bir nefes alma düzeni oluşturun.

  • Kobra Duruşu (Bhujangasana)

  • Kobra duruşu sırtı germek, kol kaslarını güçlendirmek ve bel ağrısını hafifletmek için mükemmel bir yoga hareketidir. Bu pozu yapmak için, bacaklarınız mata değecek şekilde ve kollarınız yanlara yakın olacak şekilde karnınızın üzerine uzanılır. Dirseklerinizi bükün ve ellerinizi omuzlarınızın yakınındaki mindere düz bir şekilde koyulur. 

  • Ceset Duruşu (Savasana)
  • Bu hareket, onarıcı yapısı nedeniyle genellikle yoga seanslarını bitirmek için kullanılır.  Çoğu insan, bunun en kolay poz olduğunu düşünür çünkü temelde sadece kollarınız ve bacaklarınız yerde olacak şekilde sırt üstü yatmayı içermekte. Gerçek şu ki, sessizlik, dinginlik ve tam bir rahatlamayı şart koştuğu için en zorlayıcı olanlardan biridir, çünkü tüm fiziksel ve zihinsel dikkat dağıtıcı unsurları bloke ederek ve kendinizi günlük endişelerden ve stresten arındırmayı gerektirirken sizi rahatlatır ve iç dünyanıza dönmenize yardımcı olur. 

    Kundalini Yoga Ne Zaman Yapılır?

    Rahatlatan ve içsel yolculuk yapılmasını sağlayan yoga türlerinden biri olan kundalini yoganın gün batımında yapılması önerilmektedir.  Kaydırmaz bir yoga matı üzerinde konforlu bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bu yoga türü seanslar halinde yapılır. Her seans ise, bir önceki seansa göre farklılık gösterir. Bu seansların süresi, 90-120 dakika arasında değişiklik göstermektedir.

    Kundalini Yoga Yaparken Kıyafet Tercihi Nasıl Olmalıdır?

    Huzur veren ve rahatlatan bir yoga çeşidi olan kundalini yoga deneyimi için kıyafet tercihi diğer yoga türlerinde de olduğu gibi sizi sıkmayan, serbest alan tanıyan ve kolaylıkla hareket edebildiğiniz yoga kıyafetleri olmalıdır. Beyaz renk kıyafetler enerji akışını daha kolay sağladığı için tercih edilebilir. Yoga taytı, yoga bra ya da yoga t-shirtleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca hareketleri daha konforlu ve doğru şekilde yapmak için kaydırmaz özellikli yoga çorapları tercih edebilirsiniz.

    ← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

    Blog

    RSS

    Etiketler

    Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

    Yoga Kum Torbası Kullanabileceğiniz Yoga Pozisyonları

    Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

    Yoga, hem bedensel hem de zihinsel rahatlama sağlayan aktivitelerin başında gelmektedir. Rahatlayabileceğiniz, dinginleşebileceğiniz, kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve kendinizi keşfedebileceğiniz yoga deneyimi için doğru ekipmanlar...

    Daha fazla oku
    Yogada Sonbahar Detoksu Nedir?

    Yogada Sonbahar Detoksu Nedir?

    Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

    ‘’Değişim korkmamız gereken bir şey değil. Aksine, hoş karşılamamız gereken bir şey. Değişim olmadan, bu dünyadaki hiçbir şey asla büyümeyecek ya da çiçek açmayacak ve...

    Daha fazla oku