Yoga Stilleri Nelerdir? Size En Uygun Yoga Stili Hangisi?

Yoga Stilleri Nelerdir? Size En Uygun Yoga Stili Hangisi?

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Çoğu insan yoga yapmanın tek bir yöntemi olduğunu, gördüğü her yoga pozu ve tarzının aynı şey olduğunu düşünür. Ancak gerçek bundan çok farklıdır! Yogadan beklentilerinize, ihtiyaç duyduğunuz şeye, yoganın hangi yönüyle daha çok ilgilendiğinize göre yapmanız gereken yoga stili değişkenlik gösterir. Bu yüzden de kendi istek ve beklentilerinize göre yoga stilinizi kendiniz seçmelisiniz. 

İşte, birbirinden farklı ve tekniklere sahip; her biri ayrı deneyimler sunan yoga stilleri!

Vinyasa Yoga

Klasik yoga hareketlerinin birbirine bağlı akışkan bir şekilde nefes ile senkronize yapıldığı yoga stilidir. Pozlar birbiri ardına anlamlı bir şekilde dizilir. Belirli bir akış kuralı yoktur, doğaçlama olarak ilerleyebilir. En çok bilinen ve uygulanan yoga stillerinin başında gelir. Vinyasa Yoga için, günlük hayatın koşturması içerisinde, içsel sakinliği araştırma uygulamasının, yoga matı üzerindeki deneyimidir diyebiliriz.

Siz de vücudunuzu adım adım basit pozlardan karmaşık pozlara hazırlamak istiyor, bedeninizi doğru hizalamayı hedefliyorsanız Vinyasa Yoga ile tanışmalı; farklı yoga pratikleri ile eğlenceli bir deneyimi tatmalısınız!

Hatha Yoga

Yoganın klasiği olarak kabul edilen yoga, Hatha Yogadır. Güneş ( ha) ve ay (tha) gibi, eril ve dişil enerji gibi zıt kutupları içinde barındırarak denge bulmayı hedefler. Temel asanalara ve nefes egzersizlerine ağırlık verilir. Yogaya yeni başlayanlar için oldukça uygundur. Bütün yoga stilleri içinde en az zorlayıcı hareketlerin bulunduğu yoga türüdür.

‘’Yogada yeniyim, çok zorlanmayayım! ’’ diyorsanız, Hatha Yoga tam size göre! İçinizdeki gücü, vücudunuzun esnekliğini görmek; yavaş yavaş ilerlemek için Hatha Yoga en iyi başlangıç olabilir! 

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga, sekiz basamaktan oluşan bir sisteme dayanır. Bu sistemdeki basamaklar yoga yapan kişinin kendi farkındalığını uyandırmak, evrensel bilinç ile bir araya gelmek ve kendisinin en yüksek mertebesine erişmek için tırmanacağı basamakları temsil eder. Fiziksel olarak zorlayıcı olan Ashtanga Yoga’ da senkronizasyon oldukça önemlidir. Nefes ve pozlarla kan dolaşımı hızlandırılır ve vücut toksinlerden arındırılır.

Disiplinden hoşlanıyor, bedeninizin sınırlarını zorlarken bol bol ter atmak istiyorsanız Ashtanga Yoga’ya başlamalı; kendinizle ve tüm evrenle uyumlanmayı hedefleyebilirsiniz!

Yin Yoga

Yin Yoga, pozlarda uzun süre kalınarak yapılan pasif yoga türlerinden biridir. Pozlarda uzun süre kalınarak bağ dokularının gelişmesi sağlanır. Sert eklemleri yumuşatma amaçlanır. Yin Yoga, kaslarımızı kullanarak yaptığımız her türlü aktif, hareketli fiziksel aktiviteyi dengeler. Kişi üzerinde dinginlik sağlar.

Siz de yoğun temponuzdan yorulduysanız; hem fiziksel hem de mental olarak dinlenmek istiyor ve enerjinizi dengelemeyi amaçlıyorsanız sizin yoga stiliniz Yin Yoga olmalı!

Kundalini Yoga

Adını omurganın alt kısmında bulunan ‘’ kundalini’’ olarak adlandırılan enerji noktasından alır. Kundalini Yoga’ da medite olmak ve enerjinin çakralar üzerinden yükseltilmesi amaçlanır. Farkındalık Yogası olarakta adlandırılır. 

Fiziksel bir pratiğin yanında, spiritüel bir deneyim de yaşamak isteyen bir yoga meraklısıysanız Kundalini Yoga ile tanışmalısınız!

Bikram Yoga

‘’Sıcak Yoga’’ olarakta bilinen Bikram Yoga’ da, ortam sıcaklığı 40 dereceyken art arda yapılan 26 duruş ve nefes egzersizi tekrar edilir. Artırılan sıcaklık ile bağların kolay esnemesi ve toksinlerden arınması hedeflenir. Geleneksel yoga pratiğine nazaran ısı ve zor duruşlar sebebiyle daha zordur. 

Siz de bedeniniz sıcakla kavrulurken, ruhunuzu da arındırmak istiyor ve en az sakatlanmayla daha çok esneme istiyorsanız Bikram Yoga’ya başlamalısınız! Aman dikkat, susuz kalmamayı unutmayın!

Güç Yogası

Güç Yogası, fitness temelli bir uygulamadır. Nefes teknikleri ve egzersizler ile kalp atışı hızlanır. Kasları güçlendirmek ve aerobik kardiyo yapmanıza yardımcı olur. Kuvvet ve esnekliğin yanı sıra stres azaltmada da oldukça etkili bir yoga türüdür. 

Siz de ruhunuzu genişletmek ve ferahlamak istiyor; bütün enerjinizi dışarı atmak istiyorsanız, Güç Yogası ile gücünüzü gösterebilirsiniz!

Yoga stilinizi buldunuz; hangisiyle başlayacağına karar verdiniz. Ancak başlayacak yoga ekipmanlarınızdan mı emin değilsiniz? O zaman sizi tanıştırmamız gereken biri var: NuiYoga ! Siz de Nuiyoga’nın yüzlerce çeşit ürününden size uygun olan ekipmanları alabilir; yoga deneyiminizi daha eşsiz bir pratiğe dönüştürebilirsiniz! 

Iyengar’ın da dediği gibi; bedeniniz geçmişte, zihniniz ise gelecekte var olur. Yoga ile, bu ikisi şimdi ki anda buluşur. Şimdi ki ‘’an’’da mutlu olmanız dileğiyle!

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

Blog

RSS

Etiketler

Tatilde Rutininizi Bozmadan Yogaya Nasıl Zaman Ayırabilirsiniz?

Tatilde Rutininizi Bozmadan Yogaya Nasıl Zaman Ayırabilirsiniz?

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Özellikle yaz geldiğinde biraz dinlenmek, kendimize ve sevdiklerimize zaman ayırabilmek, günlük akıştan biraz soluklanmak için en büyük tercihlerimizden birisi şüphesiz ki tatile çıkmaktır. İster deniz...

Daha fazla oku
Yoga Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

Yoga Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Hem zihinsel hem de bedensel olarak rahatlamayı mümkün kılan yoga , rahat kıyafetler ile yapılmadığı takdirde büyük bir çileye dönüşebilir. Yoganın ruhunuzda yarattığı gevşeme, vücudunuzda...

Daha fazla oku